Backpacken in Australië

23 april 2015

Als je bent geslaagd is het voor vele moeilijk om een studie te kiezen. Je kunt echter ook gaan reizen en ook daar doe je zeker weten veel kennis mee op. Een populaire bestemming is Australië.

De meeste mensen bezoeken de oostkust van het land, maar ook alle andere plekken zijn de moeite waard om heen te gaan. Alles is goed geregeld en daardoor tevens een plek om heel relax te backpacken. Doordat ze er Engels bespreken is het tevens een uitstekende plek om je Engels te verbeteren.

Wat moet je zien
Uiteraard is dit maar een deel en heeft iedere backpacker zijn eigen favorieten, maar wat je o.a. moet zien is: Great Ocean Road, Blue Mountains, Byron Bay, Fraser Island, Whitsunday Islands, Great Barrief Reef en Magnetic Island. Verder moet je natuurlijk een bezoekje brengen aan het bekende Sydney. Echter vergeet ook Melbourne niet, helemaal als je gek bent van sport.

Overnachten
Overal waar je heen gaat vind je wel een hostel waar je kunt overnachten. Je kunt ze van te voren boeken om je prijs en/of plaats te garanderen, maar eigenlijk is er altijd wel ergens plaats. De kwaliteit verschilt erg dus het is altijd handig om van te voren ervaringen van anderen online te lezen over een hostel.

Reizen
De mogelijkheden zijn divers. Koop of huur een auto/camper en bepaal je eigen route. Verplaats je snel via binnenlandse vluchten. Of volg de populaire routes via de bus. Elke manier heeft zijn voor- en nadelen.

Kortom: een reis naar Australië is gegarandeerd een mooi avontuur!