Bucketlist trip: Nieuw Zeeland

22 juni 2015

Soms is reizen na je studie een veel betere optie dan beginnen met studeren. De mogelijkheden zijn divers, maar een land waar je zeker over moet nadenken is Nieuw Zeeland.

Nieuw Zeeland is het land voor de liefhebbers van natuur. Het land beschikt over allerlei diverse landschappen. Van mooie stranden tot en met het hooggebergte. Bijna iedereen is van mening dat Nieuw Zeeland nog vele malen beter is dan Australië.

Wat moet je zien & doen?
Eigenlijk is dat te veel om op te noemen. Met name het Zuidereiland beschikt over heel veel prachtige plekken. Een opsomming van dingen die je kunt doen of bezoeken: Tongariro Alpine Crossing, Hobbiton, Fox Glacier, Bunjeejumpen in Queenwstown, raften in Rotorua, Milford Sound, MT Cook en nog veel meer.

Overnachten
Door heel het land zijn hostels of campings te vinden waar je kunt overnachten. Wel zijn tijdens het winterseizoen (tijdens ons zomerseizoen) sommige accomodaties gesloten, maar er zijn dan nog steeds voldoende plekken om heen te gaan. Controleer van te voren altijd de kwaliteit van de plek waar je wilt overnachten, die kan nogal erg verschillen.

Reizen
Uiteraard kun je op diverse manieren rondreizen in Nieuw Zeeland, maar twee opties hebben de voorkeur. Allereerst door het huren van een campervan of een auto. De andere optie is een hop-on hop-off bussen die zijn gericht op backpackers, zoals de KIWI Experience (meer party) of Stray Travel (meer avontuur). De beste manier om al het moois in het land te kunnen zien.

Kortom: Nieuw Zeeland is de lange reis meer dan waard en bovendien goed te combineren met een reis naar Australië